.

duminică, 25 decembrie 2016

Tort cu crema de ciocolata





 La Sarbatoarea Craciunului unul dintre deserturile pregatite de mine  este tortul.Anul acesta am pregatit unul simplu,rapid cu crema de ciocolata.

Ingrediente:
Blat:
10 oua
10 linguri apa
10 linguri zahar
20 linguri faina
1 lingura praf de copt

Crema:
200 gr ciocolata menaj neagra
200 gr ciocolata Nestle dessert
500 ml frisca lichida

Glazura 
200 gr ciocolata Nestle dessert
70 ml frisca lichida

Sirop:
400 ml apa
150 gr zahar
2 linguri esenta de rom

Mod de preparare:
Albusurile impreuna cu apa se bat spuma.Adaugam in continuare zaharul si apoi galbenusurile.Cand zaharul este topit renuntam la mixer si incorporam faina impreuna cu praful de copt amestecand usor cu o lingura.
Compozitia se pune in forma de copt tapetata cu hartie de copt.
Eu am folosit o cratita cu diametru de 24 cm si mai inalta.
Dupa coacere blatul se lasa la racit.Se taie in  cinci felii egale.

 Crema:
Ciocolata maruntita se pune intr-o  cratita.Adaugam frisca si lasam pe foc amestecand continuu pana se topeste toata ciocolata.
Lasam cateva ore la frigider pana cand crema se intareste.Mixam crema inainte de umplerea tortului.
Insiropam fiecare felie de blat si intindem crema in strat uniform.
Pe margine am acoperit tortul cu crema.Deasupra am turnat ciocolata topita impreuna cu frisca si am lasat sa curga pe margini.
Am decorat cu frunzulite din pasta de zahar.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...