.

marți, 6 decembrie 2016

Figurine de turta dulce glazurate





Nu sunt sarbatori de iarna fara  parfum de scortisoara ce se simte din bucatarie.Asa ca nu pot fi sarbatori de iarna fara turta dulce. 
Turta dulce pregatita acum este doar sub forma de  diverse figurine glazurate .
Ingrediente:
 
 1 kg de faina

 
300 gr zahar pudra

 
250 gr miere

 
300 gr unt sau margarina

 
3 oua

 
2 lingurite bicarbonat de sodiu

 
1 lingurita cacao

  1 lingurita nucsoara macinata
 
 2 lingurite scortisoara

  1 lingurita ghimbir
 
Cantitatile de arome(condimente) sunt optionale.



Royal icing:
  2 albusuri
  350 gr zahar pudra
  2 linguri amidon
  1-2 linguri zeama de lamaie
  1 lingurita esenta de lamaie

 Mod  de preparare:
 Aluatul meu a stat la rece   5 zile.Cu cat sta mai mult la

 figider cu atat va deveni un aluat mai fin.Perioada optima 

este de 5 zile.
 
Se intinde foiaie de 5-6 mm si apoi se decupeaza figurinele .




 
Se decoreaza apoi cu royal icing .
 
Pentru pasta royal icing trebuie sa batem foarte bine 


albusurile,adaugam zaharul pudra trecut prin sita,apoi 

amidonul,zeama si esenta de lamaie.(esenta nu este 

obligatoriu,mie imi place).

 La  final dupa ce am mixat foarte bine,trebuie sa obtinem o

pasta alba,lucioasa si atat de consistenta incat sa curga

destul de greu de pe lingura.Decoram turta dulce dupa

 imaginatie cu pasta alba sau o putem colora dupa preferinta

 dar cu un colorant gel sau pudra.Eu am mai folosit la decor

 si cateva bombonele colorate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...