.

luni, 26 decembrie 2016

Clatite cu spanac si crema de branza




Ingrediente:
Clatite: (6-7 buc)
2 oua
200 gr faina
3 linguri ulei sau unt topit
250 ml lapte
150  ml apa minerala
1 praf de copt
1 lingurita sare
 200 gr spanac 

Crema de branza:
200 gr branza sarata cremoasa(delice sau feta)
100 gr smantana grasa
50 ml lapte
10 gr gelatina
1 ardei (mai mic) rosu
2-3 fire ceapa verde

Mod de preparare:
Spanacul se face pasta in blender.Adaugam o parte din cantitatea de lapte in blender cand pasam spanacul.Ouale se bat impreuna cu laptele,apa minerala.Adaugam untul topit sau uleiul si smantana.Incorporam faina cu praful de copt.Adaugam spanacul si omogenizam.Lasam compozitia 30 min sa stea dupa care coacem clatitele.
Crema de branza:Branza,smantana si laptele se amesteca bine.Adaugam gelatina hidratata si topita.Ardeiul taiat cubulete foarte mici si ceapa tocata fin se adauga in compozitie.Dam la rece crema 30-40 min dupa care putem umple clatitele.
Cu o foarfeca taiem marginile clatitelor. Umplem clatitele cu crema de branza si le rulam strans.
Rulam clatitele umplute apoi in folie alimentara si le lasam la rece 1-2 ore.




Se scot din folie si se feliaza doar inainte de servire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...