.

luni, 11 ianuarie 2016

TORT DE CIOCOLATA CU CREMA DE OREZ SI CIOCOLATA ALBA



Ingrediente:

Blat de biscuiti:
300 gr biscuiti simpli
150 gr unt
100 gr zahar
2 linguri cacao
100 gr ciocolata neagra
Blat Chessecake de ciocolata:
400 gr crema de branza
3 linguri cacao
100 gr zahar
2 oua
2 linguri faina

Crema cu orez expandat:
100 gr orez expandat
6 albusuri
6 linguri de zahar
10 gr gelatina

Crema de ciocolata alba:
250 gr ciocolata alba
150 ml frisca lichida
1 lingurita esenta de vanilie

Glazura de ciocolata:
200 gr ciocolata neagra
150 ml frisca lichida
10 gr gelatina

Mod de preparare:

Blat de biscuiti:
Biscuitii se macina in robot.Topim untul impreuna cu zaharul ,cacaua si ciocolata.Adaugam biscuitii macinati in amestecul cald. Intr-o forma rotunda de tort,cu pereti detasabili, punem biscuitii si presam bine cu mana sau mai bine cu fundul unui pahar pana obtinem un start bine presat si unuform.Dam forma la rece 1-2 ore.

Blatul Chesscake de ciocolata:
Crema de branza se mixeaza cu zaharul,ouale si cacaua.Adaugam si faina. Punem compozitia intr-o forma de tort de aceeasi marime cu cea in care am pus si blatul de biscuiti.Coacem blatul 30 min.Cand este gata il scoatem din forma si-l lasam sa se raceasca.Se taie in jumatate pentru a obtine doua foi.

Crema cu orez expandat:
Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul si batem bezeaua in continuare la bain-marie pana cand zaharul este topit si aceasta este ferma si lucioasa.Adaugam in bezea gelatina hidratata in putina apa si apoi topita.Orezul expandat se adauga in crema dupa ce l-am maruntit in robot.

Crema de ciocolata alba:
Frisca si ciocolata alba maruntita se pun la foc.Amestecam continuu pana cand se topeste ciocolata.Adaugam esenta de vanilie si lasam la rece.Cand crema este rece si s-a intarit suficient o mixam pana devine spumoasa.

Peste blatul de biscuti vom pune crema cu orez,apoi o foaie din blatul chesscake,intindem uniform crema de ciocolata alba si apoi a doua foaie de chesscake.Dam ma rece pentru o ora.
Topim ciocolata neagra impreuna cu frisca si adaugam gelatina topita.Lasam putin sa se racoreasca si o turnam peste blat.Lasam din nou tortul la rece cateva ore.
Indepartam peretii detasabili.




Un comentariu:

  1. Arată foarte,foarte bine ! Sigur gustul este pe măsura..,
    PS: am salvat si rețeta aceasta 👍 văd eu când o sa-i vina rândul 😘

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...