.

marți, 5 ianuarie 2016

Povestea cozonacului de Craciun



              Fara brad si fara  cozonaci nu este Craciun.Cel putin eu asa gandesc. 
In fiecare an,in ajunul Craciunului impodobesc bradul in timp ce cozonacii cresc si se coc pana sunt aurii.Miroase asa placut in casa,a brad verde si a cozonac cald si aromat.
Carmen Manu  ne-a provocat in decembrie la sa pregatim cozonaci pentru  Traditie si gastronomie romaneasca 

            Sa povestim putin despre cozonac.
In prezent acestia s-au transformat prajitura traditionala de Craciun.Aluatul se pregateste cam in acelasi fel in toata Romania,avand la baza aceleasi ingrediente.Poate uneori mai difera foarte putin modul de framantare ,asta poate depinde de gospodina.Rezultatul final este cam acelasi.Umplutura si modelul cozonacul depinde iar de cat de priceputa este gospodina.
 Cozonacii cu nuca  sunt preferatii mei,impletiti sau nu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...