.

sâmbătă, 30 ianuarie 2016

CREMSNIT cu foi facute in casa


Cremsnitul sau cremesul,cum vrem sa-l numim,imi place tare mult,insa imi cere destul de mult timp sa-l pregatesc,deoarece imi place sa-mi fac eu foile.

Ingrediente:
Aluat pentru 2 foi:
600 gr faina
1 lingura untura
1 galbenus
1 lingura otet
1 lingura bicarbonat
1 lingurita sare
apa,cat e necesar
Pentru uns:
200 gr faina
3 linguri untura

Crema:

1 l lapte
3 plicuri budinca de vanilie
5 galbenusuri
1 pastaie de vanilie
150 gr zahar
150 gr unt

300 ml frisca 


Mod de preparare:
Din ingrediente se framanta un aluat bine lucrat si usor de intins.
Se imparte in doua parti,se intind foi.
Untura se amesteca cu faina si se imparte si aceasta in doua parti.
Fiecare foaie se intinde si se unge cu untura amestecata cu faina.Se ruleaza foarte strans.Ridicam sulul de la un capat si il pliem.Se intinde apoi iar foaie de marimea tavii.Coacem foile pe dosul tavii unse cu foarte putin ulei. Manevram foile cu grija deoarece sunt fragile,se sfarma repede.


Crema:
Amestecam praful de budinca in lapte,adaugam galbenusurile batute cu zahar.Pastaia de vanilie se taie si se scot semintele care se pun in lapte.Fierbem crema la foc mic pana cand se ingroasa.Dam deoparte de pe foc si adaugam untul taiat cuburi.Amestecam bine si acoperim crema cu o folie alimentara .Lasam crema sa se raceasca.

Pentru a monta cremsnitul procedam astfel:
Pe o foaie intindem crema in strat uniform.Peste crema intindem frisca batuta.Deasupra punem cea de a doua foaie pe care am sfaramat-o.Pudram cu zahar pudra vanilinat.



Daca vrem putem sa punem foaia intreaga insa este putin mai greu de portionat si mai ales cand mancam prajitura este mai greu sa taiem foaia de deasupra cu lingurita.


Un comentariu:

  1. Arata atat de bine acest cremsnit incat as putea sa uit ca sunt la dieta. :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...