.

duminică, 11 iunie 2017

Tort cu ciocolata,stafide si rom







Ingrediente:
 2 foi de blat de tort de cacao(pot fi din comert sau facute in casa dupa reteta preferata)
300 gr ciocolata cu lapte
400 gr frisca
200 gr stafide
3 linguri esenta de rom
50 ml lichior de cafea
10 gr gelatina
100 ml lapte
Glazura:
200 gr ciocolata cu lapte
50 ml lichior de cafea
100 ml lapte
10 gr gelatina

Mod de preparare:
Pregatim crema: ciocolata si frisca se pun pe foc pana cand ciocolata este topita.Lasam sa se raceasca bine cateva ore dupa care mixam.Crema nu va fi foarte tare,deoarece ciocolata este cu lapte iar frisca e cam multa pentru cantitatea de ciocolata.
In timp ce crema sta la rece vom hidrata stafidele in laptele amestecat cu esenta de rom si lichiorul de cafea. Turnam totul peste crema,adaugam si gelatina hidratata si topita.
Pe un platou punem o foaie de blat iar in jur fixam un inel detasabil.
Turnam compozitia si nivelam.Aseazam a doua foaie si dam la rece.
Glazura:
Topim ciocolata in laptele fierbinte,aaugam lichiorul si gelatina hidratata si topita.Lasam sa se racoreasca si cand e doar calduta o turnam peste tort si dam iar la rece.

Se desprinde inelul si se decoreaza dupa preferinta,eu am folosit doar bomboane de ciocolata cu rom.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...