.

vineri, 9 iunie 2017

Prepelita cu unt aromat







Ingrediente:
4 prepelite
1 lamaie mica
70 gr unt
2-3 ramurele cimbru proaspat
2 ramurele rozmarin proaspat
2-3 frunze de salvie
2 catei de usturoi
50 ml supa de pui
sare si piper
Garnitura:
1/2 zucchini
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras rosu
5-6 ciuperci proaspete
1 ceapa mica
70 gr unt
1 catel de usturoi
frunzele de la un fir de usturoi verde
sare si piper



Mod de preparare:
Prepelitele curatate,spalate,se sterg cu un servet.Desprindem pielea de pe prepelite cu atentie deoarece se  rupe usor.
Pregatim untul aromat:Amestecam untul cu frunzulitele de cimbru,rozmarin,coaja de la jumatate de lamaie,zeama de la jumatate de lamaie,frunzele de salvie taiate,putina sare si piper.Pasam cu un blender foarte bine.(ar fi mai bine sa pasam verdeata mai inainte si apoi sa adaugam untul).
Se introduce unt aromatizat pe sub piele si se maseaza usor.
Jumatatea de lamaie ramasa o taiem felii.Introducem in cavitatea prepelitelor cate putin din untul ramas,o felie de lamaie,putin cimbru si rozmarin.



Adunam picioarele si le prindemcu o scobitoare.Asezam prepelitele in tava de copt impreuna cu supa de pui.


Dam tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu pentru aproximativ 30 min. dupa care scoatem folia si mai lasam 20 min sa se rumeneasca putin.
Sotam in unt legumele incepand cu ceapa,ardeiul,ciupercile si la final dovlecelul.Condimentam cu sare si piper.Adaugam usturoiul tocat la final.


Servim legumele calde alaturi de prepelite.















2 comentarii:

  1. Nu stiu cand voi reusi eu sa gatesc prepelita, dar voi tine minte cu siguranta aceasta reteta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...