.

duminică, 27 noiembrie 2016

Cornulete cu untura




Reteta aceasta am vazut-o la Violeta Postolache ,amstiut ca tot ce pregateste ea e foarte bun,asa ca am facut si eu aceste cornulete.

Ingrediente:
 500 gr untura
1 kg de faina
10 linguri de apa
100 gr zahar
5 linguri de otet
 rahat pentru umplutura
dulceata pentru umplutura
zahar pudara pentru pudrat cornuletele

Mod de preparare:
Faina se amesteca cu untura.Adaugam apa,zaharul si otetul si framantam aluatul pana la omogenizare,nu mai mult.
Impachetam apoi aluatul in folie de plastic si-l dam la rece.Ideal ar fi sa-l lasam 24 de ore. 
Se scoate apoi,se portioneaza in asa fel ca din fiecare bila de aluat sa ne iasa o foaie rotunda de marimea unei farfurii intinse. Se taie aluatul in triunghiuri,se adauga umplutura si se ruleaza spre varful triunghiului.Coacem cornuletele la 200-220 grade.Cand sunt reci se pudreaza cu zahar.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...