.

duminică, 27 noiembrie 2016

Rondele de crap cu timbale de cartofi




 Ingrediente:
 rondele de crap 
sare si piper
5-6 linguri faina alba 
ulei pentru prajit pestele

Pentru timbale:
5 cartofi
100 ml  smantana
4-5 linguri cascaval ras
50 gr bacon
30 gr unt
2 oua
sare si piper

Sos de usturoi:
4-5 catei de usturoi
sare
3-4 linguri ulei
2-3 linguri smantana

Mod de preparare:
Pestele se sareaza si se pipareaza.
Incingem uleiul intr-o tigaie.Trecem fiecare bucata de peste prin faina si apoi in tigaie la prajit.
Pentru a prepara timbalele vom fierbe 3 dintre cartofi in apa cu sare.Cand acestia sunt fierti ii pasam si-i lasam sa se raceasca. Baconul taiat cubulete,cascavalul ras,smantana,ouale se amesteca cu cartofii raciti.Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Cei doi cartofi ramasi se curata de coaja si se taie in felii foarte subtiri.Se oparesc in apa clocotita timp de un minut.Se scot si se scurg cu grija. Se ung cu unt forme individuale de briose.Se imbraca interiorul cu rondele de cartofi.Se umplu cu amestecul de cartof si bacon si se coc 30 min  la 180 grade.
Sosul de usturoi  se prepara din usturoiul pisat si amestecat cu putina sare,ulei pana obtinem o maioneza si apoi adaugam smantana.


Rasturnam timbalele pe farfurie alaturi de pestele prajit si sosul de usturoi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...