.

joi, 24 decembrie 2015

Tort aperitiv cu crema de branza si somon




Ingrediente:
Blat galben:
2 oua,2 linguri de ulei,1 lingura smantana,2 linguri faina,5-6 masline negre taiate felii,1 lingurita praf de copt.
Blat verde:
2 oua,2linguri ulei,1 lingura de smantana,2 linguri  de faina,1 lingurita praf de copt,2 linguri de spanac.
Blat portocaliu:
2 oua,2 linguri ulei,1 lingura smantana,2 linguri de faina,1 lingurita praf de copt,1 lingura pasta de rosii (sau ardei)
Umplutura:
200 gr branza feta,3 linguri de smantana,1/2 ardei rosu,1/2 ardei verde,100 gr somon afumat,
Decor:
200 gr branza topita,2 linguri smanatana,2-3 linguri cascaval ras


Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca cu smantana,uleiul,praful de copt,sare si apoi se adauga ingredientul colorant(maslinele,pasta de tomate sau spanacul).Fiecare blat se coace separat intr-o forma patrata de 25/25 cm.
Crema:
Branza si smantana se amesteca bine,adaugam somonul taiat marunt.Impartim crema in doua parti egale.In jumatate adaugam ardei verde tocat marunt si in cealalta jumatate adaugam ardeiul rosu.
Punem la baza blatul cu masline,crema cu ardei verde,asezam blatul cu spanac si apoi crema cu ardei rosu.Deasupra asezam blatul portocaliu.Acoperim cu crema din branza topita si apoi decoram dupa plac si imaginatie.Cateva frunze de marar si patrunjel,un omulet de zapada din felii de ou fiert au fost decorul meu.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...