Prajitura cu ciocolata



Ingrediente:

Blat:
4 oua
150 ml vin rosu
200 gr zahar
400 gr faina 
2 linguri miere
150 gr unt
 2 linguri cacao
1 praf de copt
150 gr ciocolata cu lichior de visine
1 lingura zahar vanilinat

Crema:
400 gr ciocolata menaj
500 ml frisca lichida



Mod de preparare:
Blat:
Mierea se amesteca cu cacaua si zaharul vanilat.Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.Adaugam amestecul de miere si apoi adaugam vinul.Dupa ce se omogenizeaza bine adaugam bomboanele de ciocolata rupte in bucati si apoi faina amestecand pana se omogenizeaza bine.Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza usor in compozitia cu vin.Se pune in forma de copt dreptunghiulara si se coace 45-50 min dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.Se taie la jumatate pentru a obtine doua foi de blat.

Crema:
Ciocolata si frisca se pun intr-o cratita pe foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata se topeste.Nu trebuie sa fiarba,mare atentie.
Dupa cateva ore,timp in care crema a stat la frigider, se mixeaza pana devine foarte spumoasa.
Cu aceasta crema umplem prajitura si o decoram.Eu am adaugat la decor cateva bombonele aurii si un bradut din turta dulce.



Comentarii

Postări populare