.

duminică, 14 iulie 2013

Tort cu crema de branza si afine

Ingrediente:
Blat:
1 pachet pentru blat de cacao(Musuroi de cartita de la Dr Oetker)
2 oua
30 ml lapte
50 gr unt
Crema:
1 kg branza dulce grasa
300 gr ciocolata alba
300 ml frisca
10 gr gelatina-granule
300 gr afine
 200 gr zahar
Jeleu de afine:
300 ml sirop de afine
2 plicuri tort jelee

Mod de preparare:
 Blat:
 Ingredientele se amesteca toate impreuna si se pun in forma de tort rotunda de 30 cm pentru a iesi o foaie de blat nu prea groasa.Se coace la foc mediu. A iesit o foaie de blat de 1 cm grosime.

Crema:
Branza se mixeaza bine.Ciocolata alba si frisca se pun pe foc mic pana se topeste toata ciocolata,amestecand tot timpul.Lasam sa se raceasca.Gelatina hidratata in putina apa se topeste si se amesteca in crema de ciocolata care apoi se amesteca bine cu branza.
Afinele impreuna cu 200 gr de zahar si 200 ml apa se pun sa fiarba cateva min.Se lasa sa se raceasca.
Se scot afinele din sirop si se amesteca cu crema de branza.

Asezam foaia de blat pe platou si in jurul ei un inel detasabil.Crema se pune peste blat si se da la rece o ora.
Preparam jeleul din siropul ramas de la afine si tort jeleul si se pune peste crema de branza.Se da din nou la rece pentru 5-6 ore.
Se desprinde inelul cu lama unui cutit si apoi se poate servi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...