.

luni, 15 iulie 2013

Prajitura cu caise


 Ingrediente:



Blat de cacao:
6 oua

6 linguri de zahar
6 linguri de apa
6 linguri de ulei
2 linguri de cacao
10 linguri de faina
1 plic praf de copt
caise fara samburi
Blat cu nuca de cocos:
6 albusuri
6 linguri de apa
6 linguri de zahar
 200 gr nuca de cocos
6 linguri de faina
1 plic praf de copt

Crema:
 800 ml lapte
2 plicuri budinca de frisca
8 linguri zahar
caise facute compot

 300 ml frisca
Jeleu:
400 ml zeama de compot
2 plicuri tort jelee transparent




Mod de preparare:
Blat de cacao:
Albusurile impreuna cu apa se bat spuma.Adaugam zaharul,apoi uleiul in timp ce mixam in continuare.Incorporam galbenusurile.
Amestecam usor in compozitie pentru a incorpora toata faina,cacaua si praful de copt.
Compozitia se pune in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt,asezam caise taiate in jumatati cu partea taiata in jos. Coacem la foc mediu.Facem testul cu scobitoarea.

Blatul de cocos:
Albusurile cu apa se bat spuma.adaugam zaharul si batem bine in continuare.
Incorporam nuca de cocos,faina si praful de copt.
Coacem  in tava de aceeasi marime cu blatul de cacao.
Crema:
Budinca se fierbe si se lasa la rece.Dupa ce s-a racit se mixeaza impreuna cu frisca.
Caisele (cam 10 bucati)pentru crema se pun un 400 ml apa,5 linguri de zahar si se fierb 3-4 min.
Se scurg de zeama,se curata de coaja si apoi se amesteca in crema.

Crema se imparte in doua parti.Jumatate se intinde peste blatul de cacao,se pune blatul de cocos,a doua parte de crema.
Din zeama de compot se pregateste un jeleu cu doua plicuri de tort jelee transparent.Se pune peste ultimul strat de crema peste care am asezat mai inainte cateva feliute de caise.




Un comentariu:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...