.

luni, 4 februarie 2013

Spanac cu smantana

Spanacul (proaspat sau congelat) este prezent foarte des in meniul nostru.Mai ales seara cand vin foarte obosita de la munca,nu mai am chef sa stau  mult timp in picioare la bucatarie sa mai gatesc,si nici restul familiei nu e dispusa sa astepte mult dupa cina.Asa ca repejor scoatem o punga de sapanac congelat din congelator(spanacul il pun eu pe timp de vara gata oparit si tocat in congelator pentru a-l folosi cand sunt grabita sau cand nu gasesc proaspat).
Ingrediente:
Spanac oparit si tocat
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
sare si piper
1 cana de lapte
1 lingura de faina
2-3 linguri de samantana
putin ulei sau chiar si putin unt
Pentru servire:
oua prajite ochiuri
smanatana dupa preferinta
Mod de preparare:
Ceapa curatata si tocata marunt se caleste in untul topit impreuna cu uleiul.Adaugam spanacul inghetat si o cana cu apa si lasam sa fiarba pana se dezghetata tot spanacul.Faina o amestecam cu laptele si o turnam peste spanac,amestecam pana cand acesta se ingroasa,condimentam dupa gust cu sare si piper.Usturoiul pisat sau tocat marunt se adauga peste compozitie.La final punem si smanatana si mai dam un clocot.
 Gata de servire in cel mult 30 de min,alaturi de oua ochi prajite.Mai adaugam si o lingura generoasa de smanatana in farfurie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...