.

duminică, 24 februarie 2013

Prajitura cu capsuni



Ingrediente:
Blat:
10 oua,10 linguri de apa,10 linguri de ulei,12 linguri de zahar,3 linguri de cacao,12 linguri de faina si un praf de copt.
Crema:
750 ml lapte,2 plicuri budinca de capsuni,10 linguri de zahar, 400 gr branza de vaci,1 lingura esenta de capsuni Dr.oetqer
Decor:400 ml frisca,capsuni proaspete.
Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.Cand spuma este tare se aduga zaharul si batem pana cand se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul pe rand cate o lingura si apoi galbenusurile.
Faina,cacaua si praful de ocpt se incorporeaza in compozitie amestacand usor cu o lingura sau paleta.
Intr-o tava dreptunghiulara se toarna compozitia si se coace la foc mediu 30-35 min.
Se scoate din tava si se lasa la racit dupa care se taie pe mijoc pe orizontala pentru a aobtine doua foi.
Crema:
 Laptele ,praful de budinca si zaharul se fierb.Cand budinca este gata se adauga branza se amesteca bine si se lasa la rece,insa nu o lasam sa se intaresca de tot,o amestecam din cand in cand.


Pentru asamblare se pune in tava de copt o foaie din cele doua,o insiropam putin cu sirop aromatizat cu esenta de rom(sau cum doreste fiecare) turnam crema rece,care inca nu a apucat sa se intareasca foarte tare.Asezam peste crema a doua foaie pe care o insiropam si o acoperim cu folie.se lasa la rece 2-3 ore.
Rasturnam prajitura pe platou si o decoram cu frisca si cu capsuni.




4 comentarii:

  1. O prajitura cu fructe, branza si frisca, foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. alina predescu22 mai 2014, 21:41

    o prajitura delicioasa,ne faceti pofta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E asa de usor de facut,ti-o recomand cu placere!

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...