.

duminică, 10 februarie 2013

Chec cu crema de iaurt si mure

 
                         
 Fiind in magazin  la cumparaturi,am trecut si pe la lactate,acolo pe loc m-am gandit ca ar fi o idee buna sa ma inscriu si eu la concursul Blog chef.Am cumparat iaurturi  si cand am ajuns acasa m-am gandit sa repet o reteta pe care o facusem de curand,cu cirese,insa de data aceasta cu mure pe care o aveam in congelator din septembrie.
Sper ca reteta mea sa va placa ,sa provoace sa o gatiti si voi si sa va placa pentru a ma sustine cu un vot incepand cu data de 15 februarie pe http://nutriday.ro/bloggeri.
Printre bloggeritele vechi si cunoscute nu prea am eu loc,dar incerc si eu marea cu degetul...

Ingrediente pentru 2 checuri
6 oua
6 linguri de apa
6 linguri de ulei
8 linguri de zahar
12 linguri de faina
2 linguri de cacao
1 praf de copt
Crema:
200 ml frisca lichida
560 gr iaurt Nutriday natural
 2 plicuri de gelatina( 30 gr)
3 linguri de zahar pudra
400 gr mure (eu am avut in congelator)
Sirop:
200 ml apa,100 gr zahar,
1 esenta de rom
Mod de preparare:
Albusurile impreuna cu apa se bat bine, se adauga zaharul si se bate bezeaua pana se topeste zaharul.
Adaugam uleiul si galbenusurile.Incorporam in amestec amestecand usor apoi si cacaua,faina si praful de copt. Se imparte in doua si se pune in doua tavi de chec cu fund curbat tapetate cu hartie de copt.
Se coc la foc mic 35 min.Se rastoarna,se indeparateaza hartia si se lasa sa se racesca blaturile.






Crema:
Frisca se bate bine. Gelatina se hidrateaza in 3-4 linguri de apa apoi se topeste pe bain-marie si se adauga in iaurt si apoi se amesteca impreuna cu frisca batuta si murea decongelata si scurse de zeama pe care o lasa.

Taiem checurile in jumatate pe orizontala.
In formele in care am copt checurile punem folie alimentara,punem partea de desupra o insiropam,punem crema pe care am impartit-o in doua,pentru a fi pentru ambele checuri.Deaupra punem parea care la coacere a fost in tava,insiropam si acesta parte si acoperim cu folie si lasam la frigider cel putin 2 ore.
Dupa acest timp scoatem checurile din tava si din folie si le acoperim cu ciocolata topita amestecata cu putin lapte pentru a fi mai fluida. Decoram cu putina frisca si mure.





6 comentarii:

  1. Delicioase checurile tale, Vera! Succes la concurs!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Gabriela,ma bucur ca-ti plac.
      Sunt mai bune cu putina crema decat seci si mai ales cu crema de iaurt care este usoara si cu gust putin acrisor de la fructe.A fost un deliciu.

      Ștergere
  2. Un cheg delicios si cu o crema super buna .Bafta la concurs!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa cum se vede,cred ca este delicios! Succes la concurs,o sa te votez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Aneta,esti tare draguta.Checul este intr-adevar tare bun.Chiar ma gandesc sa-l mai fac si cu alte fructe,asa mult mi-a placut.De fapt a fost pe placul tuturor. Pupici!

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...