Zacusca de fasole boabe
Odata cu trecerea timpului se vor adauga poze mai noi ,zic eu ca mai reusite.
Ingrediente
1kg fasole boabe
1kg cepa
3kg gogosari sau ardei kapia
1,5kg rosii sau 1l bulion sau 1 borcan pasta de rosii
1l ulei
boabe de piper,foi de dafin,conservant
1kg cepa
3kg gogosari sau ardei kapia
1,5kg rosii sau 1l bulion sau 1 borcan pasta de rosii
1l ulei
boabe de piper,foi de dafin,conservant
Mod de preparare
Fasolea se fierbe in apa,cu sare si apoi se scurge si se macina.Ceapa se toaca marunt cu cutitul sau masina si se pune la calit in ulei.
Se macina gogosarii si se adauga peste ceapa si se lasa la calit .
Rosiile se macina si ele si se adauga peste gogosri si se fierb bine sa mai scada din zeama.Daca punem pastanu mai trebuie foarte mult sa fiarba.Se adauga sare dupa gust,foi de dafin si boabe de piper.
care apoi se sterilizeaza in doua zile la rand cate 30 min.
Este o zacusca super buna.Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult,este si preferata baietilor mei.
ȘtergereCe bunatate ai facut pentru iarna!
RăspundețiȘtergereE obligatoriu in fiecare toamna sa fac zacusca asta.Ne place tare mult.
Ștergerede ce ii spune zacusca de fasole boabe daca fasolea e macinata? :)
RăspundețiȘtergerePentru ca fasolea boabe este macinata...
Ștergere