.

sâmbătă, 25 august 2012

Zacusca de fasole boabe







Odata cu trecerea timpului se vor adauga poze mai noi ,zic eu ca mai reusite.

Ingrediente

1kg fasole boabe
1kg cepa
3kg gogosari sau ardei kapia
1,5kg rosii sau 1l bulion sau 1 borcan pasta de rosii
1l ulei
boabe de piper,foi de dafin,conservant


Mod de preparare

Fasolea se fierbe in apa,cu sare si apoi se scurge si se macina.



Ceapa se toaca marunt cu cutitul sau masina si se pune la calit in ulei.
Se macina gogosarii si se adauga peste ceapa si se lasa la calit .
Rosiile se macina si ele si se adauga peste gogosri si se fierb bine sa mai scada din zeama.Daca punem pastanu mai trebuie foarte mult sa fiarba.Se adauga sare dupa gust,foi de dafin si boabe de piper.

Se adauga fasolea si se mai fierbe cel putin 30-40 min. Se pune conservantul si se pune in borcane
care apoi se sterilizeaza in doua zile la rand cate 30 min.



6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc mult,este si preferata baietilor mei.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. E obligatoriu in fiecare toamna sa fac zacusca asta.Ne place tare mult.

      Ștergere
  3. de ce ii spune zacusca de fasole boabe daca fasolea e macinata? :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...