Oua vopsite pentru PASTE





 Acestea sunt ouale vopsite acum in aprilie 2017.





Paste 2014










Ouale spalate foarte bine cu detergent si apoi clatite.Punem apoi oulale la fiert in apa cu sare si otet  la foc foarte mic,pentru a fierbe incet.In acest mod coaja oualor nu va crapa.


Pentru a vopsi ouale in acest an am ales vopsea de ou de la Dr Oetker.

Vopseaua(pliculete) se pune intr-un bol cu apa calda pentru a se lichefia.
Ouale se scot din apa cand ajung la o temperatura suportabila la mana.Se sterg cu un servet.In  mana punem 2-3 picaturi de vopsea si apoi coloram oul cu aceasta vopsea.Se lasa pe un alt servetel de hartie la uscat.





Mi-a placut  foarte mult cum a iesit fiecare culoare in parte.Deasemni se pot face diferite combinatii.






Paste 2012





Pentru vopsitul oualor am folosit diversi coloranti pentru oua,coji de ceapa(pentru oua marmorate)  si banderole decorative .
Inainte de a fierbe ouale,le-am spalat bine in apa calduta cu detergent pentru vase pentru a le degresa si le-am limpezit foarte bine.Se fierb ouale in apa cu sare la foc foarte mic pentru a evita craparea cojii.
Am avut oua cu coaja alba si rosie.
Dupa fierbere am folosit un ciorap pentru a fixa cat mai strans pe ou coaja de ceapa galbena.Pe unele dintre oua am pus cateva frunzulite iar pe unele banderole.


Culoarea se pregateste dupa indicatiile de pe ambalaj si la fel procedam si cu vopsitul.
Pentru ouale invelite in coji de ceapa am folosit culoare verde si am fiert 2 min ouale in culoare pentru a se colora marmorat.
Celelate oua le-am colorat simplu.
Se scot din vopsea cu grija si se lasa pe un prosop.Dupa racire se pot da cu putin lac special pentru luciu.



Anul acesta (2013) am vopsit cateva(20 de oua) in mai multe culori,am desenat cateva cu vopsea gel speciala si cateva multicolore cu cristale.



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

Postări populare