.

marți, 1 noiembrie 2011

Tort DOVLEAC cu crema de vanilie si visine

Particip  cu acest tort la concursul de pe site-ul  Laurei Adamache : http://www.lauraadamache.ro/2011/10/castiga-300-ron-cu-desertul-tau.html

Ingrediente:
Blat: 5 oua,5 linguri de apa,5 linguri de zahar,10 linguri de faina,1/2 lingurita praf de copt.3 banane
Crema:750 ml lapte,2 plicuri budinca de vanilie,jumatate pastaie de vanilie,6 linguri de zahar,200 ml frisca lichida,1 ceasca visine fara samburi.

  Mod de preparare:
Blat:Albusurile se bat bine impreuna cu apa,adaugam zaharul si galbenusurile si continuam sa batem.

Amestecam apoi usor faina si praful de copt.
Compozitia o punem in forma de guguluf data cu margarina si tapetata cu faina.
In compozitie punem si banane taiate pe lungime in jumatate.

 Vom coace 2 blaturi la fel.
Crema:Laptele,semintele din pastaia de vanilie si praful de budinca impreuna cu zaharul se pun la foc.
Amestecam cu mixerul la vitexa mica pana fierbe crema.Acoperim cu folie alimentara si lasam la rece.Budinca rece o mixam apoi cu frisca lichida.


Fiecare blat se taie pe 2 locuri,si se pune pe platou prima parte adica varful gugulufului,si se monteaza in sens invers,apoi  continuam cu al doilea blat de la baza la varf si asa vom obtine forma de dovleac.

Crema care ne ramane o amstecam cu visine si umplem mijlocul gol al dovleacului.

Acoperim apoi tortul cu frisca batuta si colorata in portocaliu.



Un comentariu:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...