Taitei de orez cu carne de vita
Ingrediente:
200 gr taitei de orez
400 gr carne de vita
1 morcov,
praz- putin din partea verde si putin din partea alba
1 ardei galben
1 ardei rosu
sos de soia
sos de soia cu ghimbir si usturoi pentru marinare
4-5 catei de usturoi
ulei pentru prajit
1 lingurita sos de ardei iute
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Carnea de vita se taie in fasii.Adaugam peste carne 2-3 linguri din sosul cu ghimbir si usturoi pentru marinare si sosul de ardei iute.Amestecam si lasam 20 min la marinat.Adaugam 1 lingurita de amidon peste carne si amestecam.
Punem carnea cu tot sosul intr-un vas cu putin ulei si prajim putin.Adaugam 200 ml supa de carne sau apa si lasam sa fiarba carnea.Intre timp adaugam 2 catei de usturoi tocat foarte marunt.
Legumele curatate si taiate fasii se pun la calit in putin ulei.Adaugam 2 catei de usturoi tocati foarte marunt. Daca vrem sa fie mai picant mai putem adauga si sos de ardei iute.
Adaugam sos soia dupa gust si lasam sa se inmoaie legumele.Cand legumele sunt facute adaugam si carnea si mai lasam 2 min sa se amestece gusturile.
Taiteii de orez se lasa 10 min in apa fierbinte dupa care se scurg si se adauga peste legumele cu carne.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu