.

duminică, 15 octombrie 2017

Ton cu usturoi si lamaie








Ingrediente:
 400 gr ton
sare si piper
 coaja rasa de la o lamaie
 zeama de la o lamaie
 2 catei mari de usturoi
4-5 linguri ulei de masline extravirgin

Mod de preparare:
Intr-un castron se amesteca uleiul de masline cu zeama si coaja de lamaie.Adaugam sare si piper si usturoiul dat pe razatoarea fina.
Punem carnea de peste in aces amestec si acoperim bine cu marinada. Lasam cel putin 2 ore la rece pentru a se patrunde bine.Eu la-m lasat cam 6 ore.Poate e cam mult  ,poate nu, mie mi-a placut la final.



Se scoate inainte de a fi prajit pe gratar sau gril si se sterge de plusul de ulei,usturoi si coaja de lamaie rasa,altfel se vor arde pe gratar.
Se prajesc pe gril cam 2 min pe o parte si 2 pe alta la foc mediu. Se misca la un min pentru a schimba directia dungilor de gril ramase la final.



 Carnea trebuie sa ramana rozalie la mijloc.Daca va fi facut prea tare carnea va deveni seaca,deoarece este un peste care nu are grasime.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...