.

joi, 19 ianuarie 2017

Tavalita in cocos





 Ingrediente:
Blat:
 8 oua
8 linguri apa
8 linguri ulei
8 linguri zahar
16 linguri faina
1 praf de copt
1 lingura esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie

Glazura:
200 ml lapte,
300 gr zahar,
3 linguri cacao,
esenta de rom

300 gr nuca de cocos

Mod de preparare:

Blat:
Batem albusurile spuma impreuna cu apa.Adaugam zaharul si apoi galbenusurile.Cand zaharul s-a topit adaugam si uleiul.Incorporam in compozitie faina si praful de copt. Coacem blatul in tava tapetata cu hartie de copt.
Cand blatul este copt se lasa la racit.Se taie in cuburi nu foarte mari (aprox cu latura de 3-4 cm).

Glazura:
Punem laptele cu zaharul si cacaua sa fiarba,apoi lasam sa se raceasca. Cand sosul obtinut este rece complet adaugam si esenta de rom.
Luam cate o bucata de blat si se trece prin glazura fara  a tine prea mult pentru a nu se insiropa prea tare.Din glazura cuburile se rostogolesc prin nuca de cocos.
Eu folosesc o furculita cand glazurez pentru ca atunci cand cuburile de prajitura le tavalesc prin nuca de cocos acesta sa ramana alba peste tot pe prajitura. Daca avem degetele murdare de glazura vom avea pete .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...