.

duminică, 22 ianuarie 2017

Prajitura "Vant spaniol"





Ingrediente:
Blat de cacao:
5 oua 
5linguri de apa
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
3 linguri de cacao
1/2 lingurita de praf de copt

Blat de bezea:
8 oua
400 gr zahar
1 lngura ulei

Crema:
8 galbenusuri
8 linguri de zahar
1 plic budinca de vanilie
2 linguri amidon
500 ml lapte
2 linguri cacao
1 lingura esenta de vanilie
200 gr unt

Decor:
200 ml frisca 
50 gr ciocolata rasa

Mod de preparare:
Blat de cacao:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.Adaugam zaharul si apoi galbenusurile.Cand zaharul este topit se incorporeaza faina,cacaua si praful de copt.Punem compozitia in tava dreptunghiulara si coacem 25-30 min.Lasam blatul la racit.

Blat de bezea:
Albusurile se bat spuma tare.Se adauga zaharul si se bate pana obtinem o spuma tare si lucioasa.Adaugam si otetul
Spuma se pune in aceeasi tava la copt in care am copt si blatul de cacao sau in una de aceleasi dimensiuni,tapetata cu hartie de copt.
Se coace 20 min.Se lasa sa se raceasca in tava.Se va rasturna doar cand montam prajitura.

Crema:
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.Adaugam praful de budinca si amidonul.Amestecam cu laptele si punem la fiert amestecand continuu pana cand crema se ingroasa.


Lasam crema sa se raceasca dupa care o mixam impreuna cu untul.
Impartim crema in doua.In jumatate adaugam cacao iar in cealalta jumatate adaugam esenta de vanilie.

Asamblare:
Blatul de cacao se acopera cu crema de vanilie.




Scoatem cu grija blatul de bezea din tava cu tot cu hartie.Il rasturnam peste prajitura si indepartam hartia.Intindem crema de cacao.




Peste crema de cacao vom pune un strat de frisca batuta si apoi ciocolata rasa.
Lasam la rece cateva ore.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...