.

vineri, 6 ianuarie 2017

Rulada de porc cu carne tocata




Ingrediente:
un muschiulet de porc
200-300 gr carne de vitel tocata
1-2 catei de usturoi
piper 
sare
cimbru
rozmarin
coriandru 
boia
50 ml ulei
200 ml vin alb

Sos de vin:
1 ceapa mare
1 morcov
2 linguri ulei
300 ml vin rosu
sare  si piper
rozmarin
cimbru
foi de dafin
1 lingurita amidon sau faina alba

 

Mod de preparare:
Muschiuletul de porc se taie astfel incat sa poata fi intins cat mai bine.Se condimenteaza cu sare si piper.
Carnea tocata se amesteca cu usturoiul pisat,un amestec de condimente din sare,piper macinat,coriandru macinat,cimbru si rozmarina macinat,putina boia. Se formeaza un rulou cat mai uniform care sa aseaza in mijlocul bucatii de carne.Se ruleaza strans.Legam cu sfoara din loc in loc pentru a se pastra forma la cuptor.
Condimentam si la suprafata rulada un amestec din condimentele pe care le avem in lista. 
Rulada se pune in tava de copt in care am pus ulei.Vom adauga si vinul.Am acoperit tava cu folie de aluminiu.Dam tava la cuptor pentru o ora si jumatate. Lasam tava acoperita o ora dupa care luam folia si lasam sa se rumeneasca rulada,avand grija sa o mai rotim in tava pentru a se face pe toate partile.
In timp ce se rumeneste rulada putem pregati si sosul de vin.
Ceapa taiata mare se pune la calit in putin ulei .Adaugam morcovul taiat felii  si restul condimentelor.Le lasam pana se inmoaie dupa care adaugam vinul. Lasam sa fiarba in clocot 7-8 min. Strecuram legumele si punem din nou reductia de vin intr-o craticioara.Adaugam amidonul ,amestecam bine pana la dizolvarea lui si apoi punem cratita pe foc pana cand se leaga sosul amestecand continuu ca sa nu avem cocoloase.
Rulada se feliaza si se serveste impruna cu garnitura preferata.
Am pus alaturi de rulada piure de cartofi,sosul de vin si cativa trandafiri murati.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...