.

marți, 30 august 2016

Terina de branza si vinete



Ingrediente:

3 vinete medii

250 gr branza telemea 
150 gr cascaval
100 gr branza topita cu smantana
300 gr smantana
1 legatura marar verde
200 gr rosii cherry mici(cele mai mici pe care le gasim-eu am avut din acelea cat o cireasa)
1 ardei rosu 
1 ardei galben
1-2 fire ceapa verde
15 gr gelatina
sare 

Mod de preparare:

Vinetele se taie felii subtiri,se sareaza si se pun intr-o strecuratoare pentru 30 min.Dupa acest timp prajim feliile de vinete in ulei incins iar apoi le scoatem pe hartie absorbanta.
Branza si cascavalul se dau pe razatoarea mare.Adaugam smantana,branza topita,ceapa tocata,ardeii taiati cubulete,mararul tocat si rosiile intregi.Amestecam si adaugam gelatina hidratata si topita.
Intr-o forma se pune folie alimentara(eu am folosit o forma de chec) .Imbracam forma cu felii de vinete dupa care punem compozitia de branza.Deasupra acoperim tot cu felii de vinete,eventual intoarcem si ce a ramas in plus de la margine.Acoperim cu folie si lasam la rece 5-6 ore.
Dupa ce a stat la rece rasturnam terina  pe un platou si se poate felia.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...