.

duminică, 14 august 2016

Piept de rata cu sos de zmeura si pere in vin alb



Ingrediente:
1 piept de rata
1/4 lingurita sare de mare
1/4 lingurita scortisoara macinata
1 lingurita zahar

Sos:
100 ml vin rosu
1 lingurita amidon
100  gr zmeura proaspata

1 para 
300 ml vin alb demidulce
2-3 linguri zahar
1 steluta anason

 


 Mod de preparare:
Crestam pielea de pe pieptul de rata.Asezam in tigaia incinsa cu pielea pentru inceput.Lasam 10 min pana cand se topeste bine toata grasimea.Scurgem intr-un bol grasimea rezultata si intoarcem bucata de carne invers si o mai lasam inca 10 min.
Dupa ce carnea este gata,punem peste ea amestecul de grasime topita,sare,zahar si scortisoara.O lasa, 10-15 min dupa care o vom pune din nou in tigaia incinsa si o rumenim cate un minut pe fiecare parte.Feliem pieptul de rata .

Para se curata de coaja,se scoate cu mare atentie casuta cu samburi.Punem para in vinul pus la fiert cu zaharul si anasonul.Se fierbe 10 min.

Sosul se pregateste din vinul amestecat cu amidonul si fiert pana se ingroasa.Adaugam la final zmeura si o mai fierbem 1 min.

 Pe farfurie asezam felii de carne,sos se zmeura si para peste care am rasnit putin piper.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...