.

marți, 27 ianuarie 2015

Stufat de porc cu pilaf aromat



 Am fost invitata de Sidonia Toncean sa particip la provocarea Weekend cu spor
 Pentru aceasta am ales de pe blogul ei aceasta reteta. Este o mancare foarte buna,deci v-o recomand cu mare drag sa o pregatiti si voi.

Ingrediente:
1 kg de carne de porc
4 cepe
3 catei de usturoi
1 conserva de rosii in bulion
3 linguri sos soia
1 varf de lingurita de pudra de chili
1 lingura pasta de gogosari
sare,piper
patrunjel verde
 1 cana de orez
1 varf lingurita de pudra de curcuma


Mod de preparare:
Ceapa se taie felii fine si se pune la calit in ulei de masline.Cand ceapa s-a inmuiat se pune carnea,se lasa cateva min dupa care adaugam conserva de rosii,sare,piper,pasta de gogosari,usturoiul pisat,praful de chili,1 cana de apa si acoperim vasul.Lasam sa fiarba aproximatix o ora,pana cand carnea este foarte bine fiarta.
Punem intr-o cratita 2-3 linguri ulei de masline sa se incinga si adaugam orezul,curcuma,sare si 3 cani de apa.Adaugam si verdeata tocata si amestecam putin,dam flacara la redus si lasam vasul acoperit sa fiarba. Apa va fi absorbita usor de orez.Cand inca mai este putina apa peste orez,stingem focul,amestecam usor,punem capacul si lasam asa pana se umfla orezul de tot si nu mai avem lichid.
Servim alaturi de carnea cu sos si orez pe aceeasi farfurie.




8 comentarii:

  1. Vera draga arata intr-un mare fel papica asta facuta de tine !
    Ma bucur ca vi-a placut si tie iti multumesc tare mult pentru participare.
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt cea care a avut mai mult de castigat.Am decoperit o reteta foarte buna.De participat am participat cu mare drag Sidolnia.

      Ștergere
  2. Apetisant si frumos colorat, brava! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Pudra de curcuma este minunata,da culoare si o aroma deosebita orezului!

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...