.

miercuri, 27 august 2014

Meniu pentru o noapte fierbinte


    BRANDUSA gazduieste pe blogul ei un concurs al carui premiu este un vaucher de 350 de lei acordat de catre Magazinul MYMAN.ro .
Pentru acest concurs este necesar sa gatim un preparat afrodisiac insa eu am ale un meniu intreg daca tot s-a ivit aceasta ocazie.
Am inceput cu o salata.Am ales un fel principal avand ca ingredient principal puiul si sampania.Trebuia sa ne rasfatam si cu ceva de baut si am ales un cocktail tot cu sampanie si la final ceva de rasfat cu ciocolata.

SALATA CU PEPENE GALBEN SI GORGONZOLA


Salata asta este o adevărată explozie de arome. Sosul dulce-acrişor, prospeţimea roşiilor, “seriozitatea” mezelului bine uscat, nobleţea brânzei şi doza de inedit adusă de pepenele galben o califică direct printre salatele consistente ce pot ţine lejer loc de o masă de prânz.

Ingrediente:
 Pentru două porţii: 
200 gr mix de salata
100 gr salam de sibiu
100 gr branza gorgonzola 
 100 gr pepene galben
 10 buc roşii cherry  
 Pentru dressing: 
 două linguri de miere
 o linguriţă de muştar
 patru linguri de ulei de măsline
sucul de la o jumătate de lămâie
 sare, piper.


Mod de preparare:

Salata se pune intr-u castron mare peste care adaugam rosiile taiate in jumatate si feliile de salam taiate tot in jumatate.
Branza si pepenele se taie in cubulete si se adauga peste salata.
Preparam dresingul amestecand cu un tel mustarul cu mierea si apoi pe rand restul ingredientelor omogenizand foarte bine. Adaugam acest dresing peste salata in momentul servirii.


PIEPT DE PUI CU SOS DE SAMPANIE


 Ingrediente:
 1 piept  de pui
 3 linguri de unt
 1legatura de marar
 1 praz( partea alba)
 200 gr ciuperci proaspete
 250 ml supa de pui
 150 ml sampanie
 150 ml smantana


 Mod de preparare:

 Pieptul de pui se taie in bastonase.Se condimenteaza cu sare si piper.

 Prazul se taie rondele fine.Ciupercile se feliaza.
 In untul topit sepune prazul si se caleste.Se adauga ciupercile si apoi mararul tocat.Punem supa de      pui  si lasam sa firaba legumele.

Separat prajim in 2 linguri de ulei de masline,carnea care  a fost trecuta prin faina.Cand legumele       sunt fierteAdaugam carnea si sampania si lasam 5 min sa fiarba.

Vom adauga si smantana si vom mai fierbe 5 min ca sa mai scada putin sosul.

Daca mai este necesar vom adauga sare si piper.


Chiar daca la noi se apropie in pasi repezi toamna,pentru acest meniu am ales un cocktail de vis,mai ales ca vorbim despre un cocktail afrodisiac.

VIS DE PRIMAVARA




Ingrediente: 
(pentru fiecare pahar)
 30ml rom alb alb
 1lingura suc de lamaie
2 cuburi de gheata
1lingurita sirop de menta
sampanie
Frunze de menta

Mod de preparare:
 In fiecare pahar vom pune cuburile de gheata peste care turnamromul,sucul de lamaie,siropul de menta si completam cu sampanie.Decoram cu frunzulite de menta.



 O alta reteta "dragastoasa" este acesta bautura ciocolatoasa.

DELICIU DE CIOCOLATA



Ingrediente:

50 gr de cacao
250ml sirop de ciocolata
500 ml lapte
100 gr zahar vanilinat
8-10 cuburi de gheata

Pentru decor:
100 ml frisca
frunzulite de menta
zmeura proaspata

Mod de preparare:

Toate ingredientele se pun in blender si se amesteca foarte bine.
Turnam compozitia in pahare si decoram cu frisca,frunze de menta si zmeura.






Un comentariu:

  1. wow...Vero m-ai zapacit cu meniul tau, Doamne ce bunatati.Felicitrai draga mea, pupici

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...