.

marți, 31 iulie 2012

Chec cu menta


Dimimeata m-am dus in gradina sa culeg niste patrunjel,am dat cu privirea peste  menta.Mi-a trecut prin cap ca Liana are pe blogul ei un chec cu menta,asa ca de la patrujel,am trecut si la menta,am adunat o mana buna.
De la LIANA am imprumutat reteta,am marit un pic cantitatile si m-am pus pe treaba.

Ingrediente:
6 oua,
250 gr margarina,
400 gr zahar
500 gr faina,
1 praf de copt,
3-4 linguri de lapte
menta proaspata
300 gr ciocolata si 4-5 linguri de lapte sau frisca


 Mod de preparare:
Menta se spala si se scurge bine de apa.
Am separat galbenusurile de albus.Rupem frunzele de menta de pe tulpini,le tocam marunt.
Margarina si 300 gr zahar se freaca spuma si apoi adaugam si galbenusurile.

Mixam bine,adaugam praful de copt stins in lapte.
Adaugam faina si omogenizam bine.
Albusurile se bat spuma,adaugam 100 gr zahar si batem pana se topeste zaharul si se intareste bine albusul.Adaugam si menta tocata.

In compozitia de margarina si galbenusuri se incorporeaza amescand usor si amestecul de albusuri cu menta.

Se pune compozitia rezultata in formele de chec unse si tapetat cu faina.

Se coc la foc mic.Facem testul cu scobitoarea,cand  este copt se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
Ciocolata se topeste si se toarna peste chec.


Nu am mancat niciodata vre-o prajitura cu menta,nu ma gandeam sa aiba un gusta asa bun si racoritor.E foarte bun.Multumesc Liana,pentru reteta.
Am refacut reteta acestui chec,in tava de chec obisnuita.




2 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...