.

luni, 9 aprilie 2018

Coronita cu umplutura multicolora




 

Ingrediente:
500 gr faina
15 gr drojdie proaspata
3 oua
 300 ml lapte
100 gr unt topit
100 gr zahar
coaja de lamaie
esenta de vanilie

Mod de preparare:

Drojdia se lichefiaza cu putin zahar. Se adauga peste faina,apoi adaugam galbenusurile, zaharul, laptele caldut,aromele si untul topit.Se framanta pana avem un aluat elastic si bine lucrat. Se lasa la crescut.
Cand aluatul a crescut dublu in volum il framantam 2 min dupa care intindem o foaie  de aprox. 0,5 cm.Presaram deasupra din belsug decoruri de zahar colorate si apoi rulam foarte starns. Taiem felii sucitura si le asezam dupa cum vedeti in poza intr-o forma de copt in forma de inel.Se mai lasa la crescut 30 min dupa care se unge cu galbenus si apoi se coace.





Am framntat separat un aluat pentru o pasca si pentru ca era mai mult decat am avut nevoie am mai facut din restul de aluat inca o coronita umpluta cu nutela si am presarat deasupra decoruri  colorate de zahar .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...