.

joi, 15 ianuarie 2015

Papanasi prajiti


 

Ingrediente:
600 gr branza de vaci
100 gr zahar
400 gr faina
1 lingura praf de copt
2  oua
1 lingura coaja rasa de lamaie
1 pastaie de vanilie

ulei pentru prajit

Pentru servire: smantana grasa si dulceata de visine(am ales eu)

Mod de preparare:
Branza dulce trebuie sa fie foarte bine scursa.O amestecam cu zaharul,ouale,coaja de lamaie si semintele din pastaia de vanilie.Adaugam apoi si faina amestecata cu praful de copt.Omogenizam bine aluatul.trebuie sa obtinem un aluat destul de moale dar sa nu se lipeasca tare de maini.
Infainam masa de lucru,intindem aluatul in foaie de aprox. 1,5 cm.Decupam cu un decupator rotund trecut din cand in cand prin faina.Fiecare cerc apoi va fi decupat in mijloc cu o alta forma foarte mica.Pentru fiecare inel decupat am format si cate o biluta cat o nuca mica. Arata foarte bine la servire.
Incingem foarte bine uleiul si prajim papanasii pe care ii scoatem pe servetele de hartie.
Pentru servire am pregatit smantana la care am adaugat putin zahar pudra vanilinat pentru aroma si am adaugat dulceata de visine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...