.

miercuri, 28 decembrie 2011

Painea impletita in patru


Cantitatile sunt pentru 3 paini
Ingrediente:
2 kg faiana alba
40 gr drojdie proaspata
1 l apa calduta
100 ml ulei
2 linguri sare,
1 lingura ulei
Cum procedam:
Amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.
Intr-un vas suficient de mare sa creasca aluatul punem faina,sarea,uleiul,drojdia si apa.
Framantam bine aluatul pana se dezlipeste de vas si maini.
Lasam apoi aluatul la crescut intr-un loc caldut cam 30-40 min.
Dupa ce aluatul a crescut,il framanatam din nou sa scoatem tot aerul din el.
Am impartit aluatul in 3 parti si apoi fiecare parte in 4 parti egale din care se fac suluri.
Incepem inpletirea painii:punem alaturi cele 4 suluri,pe al 3-lea il ridicam si pe primul il trecem peste celelate 3 ramase,asezam sulul ridicat la locul lui,acum fiind al 2-lea.repetam operatiune pana impletim toata painea.
Paine impletita o punem in tava unsa cu ulei si mai lasam la crescut 30 min si apoi o punem la cuptor la foc mediu.O scoatem cand e rumenita.



Sau se mai poate impleti asa:




4 comentarii:

  1. Ce bine arata painica! Sarbatori fericite in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Adela.
    SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU CAT MAI BUN SI BOGAT !

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare apetisante painicile.Un an nou fericit cu multa sanatate,fericire,bucurii,impliniri,satisfactii,intelegere si liniste sufleteasca.LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Andrea's Cake.
    LA MULTI ANI ! si multe bucurii si in familia ta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...