.

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Cozonac cu nuca

Aluat:
1 kg faina,8 galbenusuri,300 gr zahar,250 margarina rama,50 ml ulei,50 gr drojdie proaspata,1 esenta de rom,1 esenta vanilie,600 ml lapte.
Umplutura:600 gr miez de nuca,400 gr zahar,4 albusuri.
 Mod de lucru:
Aluat: Mai intai se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si o lingura de zahar.Se pregateste maiaua,oparind 3 linguri de faina cu 100 ml lapte clocotit.Cand s-a racorit se incorporeaza drojdia,se presara faina si se acopera sa creasca.Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul..Cand maiaua a crescut,se adauga faina,galbenusurile,laptele caldut si se framanata.Se incorporeaza in acest timp si margarina topita si uleiul,vanilia si romul.

Se framanta pana cand aluatul incepe sa faca basici si se desprinde de pe vasul de framanatat.Se lasa sa creasca 40 min.
 Aluatul crescut se imparte in 4 parti egale,se intind foi pe care se intinde acesta crema si se ruleaza strans.Se impletesc cate doua.Se afac astfel 2 cozonaci impletiti.

Un comentariu:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...