.

duminică, 31 iulie 2011

Eclere

Pentru aluat am folosit de data asta margarina
150 g margarina
130 ml apa,
200g faina,
5 oua.
Se pune margarina intr-o cratita pe foc, la foc mic ,
 cand e topita se adauga apa si la primul clocot se pune toata faina ,se amesteca repede .Se ia de pe foc si se adauga ouale pe rand.
Compozitia trebuie sa fie cremoasa dar sa nu curga prea usor.
Cu ajutorul poshului punem compozitia in tava  in forma de bastonas sau chouri.
Se dau la cuptor la foc mic si nu se deschide usa cuptorului cel putin 25-30 min.
Cand s-au copt si racit se taie capcele si se umplu cu crema dorita.
Am pregatit 2 astfel de portii de aluat.
Eu am avut de data acesta crema din : 2 plicuri budinca de frisca,750 ml lapte,12 linguri zahar,200gr margarina pentru creme.
Se fierbe budinca si cand e rece se amesteca cu margarina.
Se decoreaza cu ciocolata topita.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...