.

joi, 11 august 2011

Tarta cu crema de iaurt si nectarine


Blat:

                                                                          -3 oua
                                                                         - 3 linguri faina
                                                                          -3 linguri zahar

Pentru crema:
-600 g iaurt 
-300 ml frisca
-1 plic gelatina
-4 linguri lapte
2 linguri zahar pudra (sau mai mult, in functie de preferinte)
-2 nectarine  decojite taiate cubulet
Pentru decor:
-4 nectarine 
-1 plic tort gelee transparent
   Blatul il facem din ingredientele de mai sus.Cand este rece il punem pe platou si fixam inelul formei de tort in jurul lui,pentru a monta mai usor tortul.                                                                                                               Crema:                           
Gelatina o punem in lapte sa se umfle. Iaurturile le amestecam cu zaharul pudra, adaugam gelatina pe care in prealabil o topim cu grija.Nu trebuie sa fiarba, doar sa fie calduta si lichida. Incorporam si frisca batuta si adaugam bucati de  nectarine. Turnam toata crema si dam la frigider pentru 2 ore, dupa care punem deasupra fructele taiate feliute subtiri si turnam jeleul preparat conform instructiunilor de pe plic. Mai lasam tortul 2 ore, dupa care indepartam inelul detasabil .

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...