Tarta de fidea si mere
Ingrediente:
200 gr fidea
4 linguri lichior Amaretti
1/2 ceasac stafide
4 oua
1/2 cana zahar
coaja de la o portocala si de la o lamaie
4 mere
suc de la o lamaie
3oo ml lapte
Mod de preparare:
Stafidele se pun la inmuiat in lichior.Merele se curata de coaja si se taie cubulete pe care le stropim cu zeama de lamaie.
Am pus laptele la fiert si cand a inceput sa fiarba am adaugat fideaua.Am lasat pe foc 3 min si apoi am dat deoparte.Fideaua s-a umflat absorband tot laptele.
Ouale se bat impreuna cu zaharul.coaja de portocale,lamaie si stafidele cu tot cu lichior.Se amesteca cu fideua si merele.
Ungem o tava de yena cu unt si punem toata compozitia..Se coace 40 min,se lasa apoi sa se racesca in tava si apoi se rastoarna.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu