Blinele de dovlecel si cuscus
Ingrediente:
1 dovlecel
1 ceapa verde
1 lingurita marar verde tocat
2 catei de usturoi pisat
piper macinat
50 gr branza feta
1 ou
3 linguri de faina
sare
1/2 ceasca cuscus
1 ceapa mai mica
2 linguri stafide
1 ceasca supa de legume sau apa fiarta
Mod de preparare:
Dovlecelul se curata de coaja,se da pe razatoare,se sareaza si se lasa 15-20 min sa se mai scurga din zeama.
Adaugam apoi piper macinat,marar tocat marunt,usturoiul pisat,branza sfaramata,oul si faina.
Omogenizam compozitia din care apoi vom pune cate o lingura in tigaia cu ulei incins si vom praji blinelele (chiftele)
si pe o parte si pe cealalta pe care apoi le scoatem pe hartie absorbanta.
Intre timp fierbem supa de legume si turnam peste cuscus si lasam sa se umfle.
Calim o ceapa in putin ulei,adaugam stafidele umflate inainte in apa si scurse bine.
Amestecam totul cu cuscus-ul .
Pe farfurie formam un mic turnulet dintr-o blinea,1-2 linguri de cuscus si apoi iar o blinea.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu