Ketchup usor picant
Reteta am vazut-o la Violeta Postolache,chiar am vorbit cu ea si mi l-a recomandat.Pe buna dreptate a zis ca e foarte bun,isi merita intr-adevar meritul de cel mai bun.
Ingrediente:
3 kg de rosii
1,5 kg de ardei capia rosu
4 cepe
5 catei de usturoi
3-4 frunze de telina
4-5 frunze de dafin
100 ml otet
200 gr zahar
piper,busuioc,ghimbir,scortisoara,
boia de ardei dulce,sare
3 ardei iuti
Mod de preparare:
Ardeii capia ar fi trebuit copti,dar eu nu am mai avut timp si atunci i-am trecut direct prin masina de tocat asa cruzi.Am adaugat sucul de rosii rezultatat din macinarea rosiilor ,ghimbirul dat pe razatoare(cam 3 cm din radacina) ceapa tocata marunt,frunzele de telina,foile de dafin,zaharul si otetul,1 lingura de sare,boiaua si usturoiul pisat,busuioc si scortisoara.
Se pune in borcane si se sterilizeaza 20 min.
Cu acesta reteta vreau sa particip la concursul http://www.foodiefamily.ro/blog/retete/concurs-de-toamna/
de pe blogul http://www.foodiefamily.ro/blog/.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu