Tort pentru RAUL

Ingrediente:
Blat:
6 oua,6 liguri de apa,6 linguri de ulei,6 linguri de zahar,10 linguri de faina ,2 linguri de cacao,1 praf de copt
Crema ganache:1500 ml frisca lichida,1 kg de ciocolata menaj
300 ml frisca
Sirop: 1 apa,200 gr zahar,1 esenta de rom.
Mod de preparare:
Blat: batem albusurile impreuna cu apa,adaugam zaharul uleiul si galbenusurile.incorporam apoi faina,prafule de copt si cacaua.
Coacem blatul in tava mare dreptunghiulara.
Pentru acest tort am pregatit 4 blaturi la fel.

Crema: ciocolata si frisca se pun intr-un vas si se pun pe foc pana se topeste ciocolata.Nu trebuie sa fiarba.Lasam la rece de seara pana dimineata sau macar 5 ore la frigider.Dupa ce crema s-a racit o vom mixa pana cand aceasta devine spumoasa si isi dubleaza volumul aproape.
 Cu acesta crema vom umple tortul.Fiecare blat va fi insiropat cu aprox 250 ml de sirop.

Am acoperit tortul cu crema in combinatie cu frisca si cateva decoruri de ciocolata.

Comentarii

Postări populare