Tarta cu crema de branza si fructe
Ingrediente:
Aluat:(reteta o am de la Violeta Postolache)
250 gr faina
100 gr unt
100 gr zahar pudra
1 ou
6 linguri apa rece
Crema:
150 gr branza dulce
150 ml frisca
100 gr zahar pudra
1 lingura esenta de vanilie
Decor:
2 nectarine
1 kiwi
3 capsuni mari
3 cirese
2 plicuri Tort Jelee
2 linguri zahar
250 ml apa
Mod de preparare:
Aluat:
Amestecam spuma untul cu zahatul,adaugam oual si apoi incorporam alternanad faina si apa,putin cate putin.
Compozitia rezultata va fi destul de moale.O impachetam in folie alimentara si o lasam la frigider 5-6 ore.
La rece aluatul se intareste.Se scoate din frigider si se framanta putin pe masa infainata.Se intinde o foaie mai mare decat tava de tarta.O asezam dand forma exacta,presam bine,taiem surplusul si intepam aluatul cu furculita pentru a nu se umfla la copt.Dam tava la cuptor la foc iute pana cand tarta se aureste foarte putin.Tinuta prea mult in cuptor o va face sa fie foarte uscata.
Scoatem tarata di forma si o lasam sa se raceasca.
Crema:
Branza dulce se mixeaxa foarte bine cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremoasa.Adaugam si frisca lichida si mixam pana obtinem o crema spumoasa.Umplem tarta cu aceasta crema.
Decor:
Nectarinele se taie in felii subtiri care se aranjeaza pe margine sprapunandu-se putin.Trecem la al doilea rand de fructe.Kiwi curatat si taiat in jumatate se feliaza si se aranjeaza pe tarta.La mijloc aranjam sferturi de capsuni si ciresele.
Tort Jelee-ul se prepara dupa instructiunile de pe plic.Se amesteca praful cu zaharul si apa si se pune la fiert un min.Luam de pe foc,amestecam 1-2 min sa se mai racoreasca putin si apoi se toarna incepand de la mijloc peste fructe.
Dam tarta la rece 1-2 ore inainte de servire.
Cat de bine arata! Imi plac maxim tartele cu fructe, mi-ai facut pofta :)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Violeta! Mi-a placut tare mult cu a iesit aluatul si la final si tarta! Posesoarea a fost tare incantata!
Ștergere