Clatite banatene
Ingrediente:
6 clatite peparate dupa reteta preferata de fiecare
200 gr branza dulce
4 oua
200 gr smantana
100 gr stafide
250 gr zahar
unt pentru uns vasul sau tava
Mod de preparare:
Umplutura de branza: se amesteca branza,stafidele,50 gr sahar,1 lingura esenta de vanilie.
Sosul de vanilie: galbenusurile se amesteca cu 50 gr zahar,esenta de vanilie si smanatana.
Bezeaua:albusurile se bat spuma la care adauga restul de zahar. Clatitele se umplu cu amestecul de branza,se impacheteaza la fel ca si sarmalele si se aseaza in tava unsa cu unt.Peste clatite turnam sosul de vanilie si dam tava la cuptor la foc mediu pana se incheaga crema pe margini.Scoatem tava si punem bezeaua cu lingura sau cu poshul.Dam din nou tava la cuptor pentru 10 min pana se caramelizeaza bezeaua.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu