.

joi, 15 martie 2018

Tort "DOMNISOARA CU PALARIE"









Ingrediente:
Blat:
6 oua
6 linguri de apa
6 linguri de faina
2 linguri de cacao
10 linguri de faina
 1 praf de copt
Decor:
Pasta de zahar Dr.Oetker
coloranti rosu, verde, albastru, negru
 floricele de napolitana Dr.Oetker
Trandafiri si frunze din plastilina de ciocolata alba
Crema
300 ml frisca
400 gr ciocolata menaj cu putina cacao( din pacate doar asa am gasit la repezeala)
2 borcane de dulceata de visine

Sirop:
100 gr zahar
300 ml apa
 2 linguri esenta de rom



Mod de preparare:

Albusurile se bat bine impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem in continuare pana acesta se topeste.Incorporam galbenusurile in bezea.Incorporam faina, praful de copt si cacaua. Omogenizam compozitia si o  punem in forma de copt. Eu am copt blatul in tava rotunda de copt Delimano.
Dupa ce s-a racit il taiem pe doua locuri si vom obtine 3 felii.

Crema:
Frisca si ciocolata se pun la incalzit pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca 5-6 ore cel putin dupa care se mizeaza bine.
Pentru insiropat pune apa cu zaharul sa fiarba. Cand s-a racit siropul adaugam esenta de rom.Cu acest sirop insiropam fiecare foaie de blat.

Pentru montare asezam o foaie de blat pe platou, insiropam, intindem dulceata de visine peste care intindem jumatate din crema.Asezam a doua foaie, procedam in acelasi fel si apoi a treia foaie pe care o insiropam.Dam tortul la rece 2 ore.



Pentru ca pasta de zahar sa se lipeasca mai bine de blat il ungem cu putina dulceata de visine insa fara fructe. Pasta se intinde foaie cu pe putin zahar pudra.Se aranjeaza peste tort.Decupam plusurile de pe margine.
Pentru decor am desenat un sablon pe o coala de hartie si apoi am marcat urma pe pasta de zahar de pe tort. Se coloraza conform modelului si se decoreaza cu florile pregatite.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...