.

duminică, 25 martie 2018

Baigli cu mac - cozonac unguresc




Acest cozonac se numeste Saviecuta in zona Banatului iar prin Bihor i se spune Coarda.

Ingrediente
pentru 4 sucituri

500 gr faina
250 gr unt sau margarina
2 linguri de smantana
3 galbenusuri
2 linguri de zahar
2-3 linguri de lapte caldut
25 gr drojdie

Umplutura:
 500 gr mac macinat
300 gr zahar
200 ml lapte
3 albusuri
 esenta de vanilie
esenta de lamaie




Mod de preparare:

Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 1 lingura de faina si putin lapte cald si se lasa cateva min sa creasca.
Faina se amesteca cu untul.Adaugam smantana, , galbenusurile si restul ingredientelor si se framanta un aluat cala cozonac, ca doar asta este.
Umplutura:
Macul macinat, zaharul si laptele se pun pe foc pana incepe sa fiarba.Dupa ce a fiert 1-2 min se da deoparte si se adauga aromele. Se lasa sa se raceasca foarte bine.Cand macul este rece si aluatul este pregatit pentru intins foi se adauga albusurile batute spuma.



Aluatul se lasa la crescut ,dupa care se imparte in patru bucati egale.



Intindem foi foarte subtiri si cat sa ne iasa sucituri la fel de lungi cu tava de copt .


Macul se imparte in patru portii egale si se intinde pe foaia intinsa bine. Se ruleaza foarte starns.




Se aseaza suciturile in tava  in care am pus hartie se copt.
Se lasa la crescut 30 min dupa care se ung cu ou batut  si se dau la cuptor la 180 grC pentru 30 min.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...