.

duminică, 4 martie 2018

Somon glazurat la cuptor







Ingrediente:

1 medalion de somon
2 linguri ulei masline
sucul si coaja de la 1 lamaie
1/4 lingurita ghimbir pudra
1/2 lingura miere de albine
1/2 lingura mustar cu boabe
sare de mare rasnita
piper praspat macinat


1 lingura ulei de masline
120 g orez basmati
1 catel mic usturoi tocat cubulete mici
500 ml apa
200 gr ciuperci proaspete
1 lingura
1 ceapa mica
cateva fire de patrunjel proaspat tocat
piper proaspat macinat
sare

Mod de preparare:
Pestele se pune intr-un vas pentru cuptor.
Coaja rasa de la lamaie, zeama de la lamaie,uleiul de masline,mierea,pudra de ghimbir,sare si piper si mustarul  se amesteca bine.Punem acest amestec peste peste si dam la cuptor 15-20 min la 200grC.




In acest timp pregatim orezul.Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun la prajit in putin ulei.Adaugam orezul si dupa un minut adaugam si ciupercile feliate. Condimentam cu sare si piper si adaugam apa si lasam sa fiarba.




 Cand orezul este fiert adaugam untul,amestecam si lasam cateva minute vasul luat de pe foc dar acoperit. La servire adaugam patrunjel verde tocat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...