Chiftele cu garnitura de orez cu ardei colorat
Ingrediente:
200 gr orez
150 gr mazare congelata
supa de legume
1 ceapa
1-2 catei de usturoi
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 ardei gras portocaliu
1 morcov
1 legatura patrunjel verde
sare si piper
2-3 linguri ulei de masline
Chiftele:
500 gr carne tocata de pui
2 oua
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
sare si piper
1 cartof mai mare
2-3 linguri pesmet
patrunjel si marar verde
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Ceapa tocata marunt se pune la calit in ulei la care adaugam usturoiul tocat foarte marunt.
Adaugam la calit morcovul taiat in fasii cu ajutorulu curatitorului de legume.
Dupa 2-3 min adaugam si bucatile de ardei .Lasam cateva min sa se inmoaie legumele,adaugam sare si piper iar la final putin patrunjel verde tocat.
Punem orezul la fiert cu supa de legume si mazarea.Orezul este gata cand a absorbit tot lichidul.
Chiftele:
Amestecam carnea cu cartoful si ceapa rase pe razatoarea fina,usturoiul pisat,verdeata tocata,sare si piper.Adaugam ouale si pesmet(2-3 linguri)cat sa absoarba zeama lasata de cartof si ceapa.
Prajim chiftelele in ulei incins.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu