Tort "Lumanare"




Ingrediente:
Blat:

1 plic glazura neagra Dr.Oetker
250 g unt sau margarină,
300 g făină
4 linguri rase Praf de copt Dr. Oetker,
100 gr cacao Dr Oetker
250 gr zahar
1 plic zahar vanilinat Dr.Oetker
4 oua 
125 ml lapte



Crema:
300 ml frisca lichida
300 gr merisoare(coacaze) congelate
200 gr zahar

Glazura:
3 albusuri
400 gr zahar
1/2 lamaie

Mod de preparare:
Blat:
Pentru prepararea aluatului, se topește glazura împreună cu untul sau margarina, într-o tigaie, la foc mediu, amestecând continuu. Într-un vas se amestecă făina, praful de copt,cacaua, zahărul și zahărul vanilinat.Se adăuga ouăle, laptele și se amestecă energic cu mixerul, la început la viteză mică,apoi la viteză maximă. La final se încorporează untul și glazura topite.Eu am folosit o lingura la amestecarea ingredientelor. 


Compozitia se intinde uniform in forma rotunda,tapetata cu hartie de copt.Se ntroduce la cuptor si se coace 60 min la foc mediu.Dupa coacere,blatul se lasa 10 min in forma sa se raceasca,apoi se rastoarna pe un gratar,se desprinde hartia de copt si se rastoarna din nou.Cand este rece complet se taie pe doua locuri si vom avea trei foi. Blatul este foarte pufos is sfaramicios in egala masura,de aceea trebuie manevrat cu mare grija.Nu este nevoie sa-l insiropam.
 Crema:
Merisoarele se pun intr-un vas cu zaharul si se fierb 12-15 min dupa care se lasa sa se raceasca.
Frisca batuta spuma se amesteca cu fructele fierte si racite. Cu acesta crema umplem tortul si il acoperim si deasupra.

Glazura:
 Albusurile se bat spuma.Adaugam zahrul pudra si asezam vasul cu bezea pe baia de abur si batem bine pana cand vom obtine o spuma ferma si cu un aspect lucios.Adaugam la bezea zeama de lamaie dupa care putem trece la decorarea tortului dandu-i aspectul unei lumanari,pe margini imitam ceara topita care curge.
Eu am pus o lumanarica mica in mijloc inainte de decorare cu glazura.

              


Comentarii

Postări populare