Pui parizian cu budinca de gris
Ingrediente:
Tocanita:
1 piept de pui
200 gr ciuperci champignon proaspete
50 gr unt
1 pahar de vinalb
1 ceapa
1 lingurita delikat de pui
sare si piper dupa gust
Budinca de gris:
500 ml apa
130 gr gris
1 lingurita delikat de pui
5-6 linguri cascaval ras
50 gr unt
2 galbenusuri
Mod de preparare:
Ciupercile se spala si se curata de cozi,pe care nu le folosim.Palaria ciupercilor se taie in felii.
Pieptul de pui se taie cuburi.
Ceapa taiata julien se inabusa in unt,dupa care adaugam carnea si lasam cateva min.
Cand carnea s-a albit se adauga ciupercile,delikat-ul,piperul si vinul.Se lasa sa fiarba pana cand scade.
Daca nu este suficient de fiarta carnea si ciupercile mai adaugam putina apa si lasam sa fiarba.La final presaram putin patrunjel verde tocat.
In timp ce se fierbe carnea pregatim si budinca.
Punem apa si delikatul sa fiarba,adaugam grisul si amestecam bine.Cand s-a ingrosat se ia oala de pe foc si se adauga cascavalul,untul si galbenusurile.Daca e necesar mai adaugam sare.
Se unge cu unto forma de guguluf si se pune compozitia de gris in forma.se da la cuptor pentru 30 min.Dupa ce se scoate din cuptor se scoate din forma (rasturnam) si se aseaza in mijloc tocanita.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu