Prajitura cu mere si dulceata de nuci verzi-de post
Foi:
15 linguri de apa minerala
14 linguri de margarina lichida
10 linguri de zahar
1 lingura amoniac
coaja de la o lamaie
faina cat cuprinde
Umplutura:
2 kg mere
300 gr zahar
400 gr dulceata de nuci verzi
Se framanta din toate aceste ingrediente un aluat bine lucrat si care sa se poata intinde foarte usor.
Merele curatate si date pe razatoare se pun intr-o cratita cu 300 gr zahar si se fierb impreuna 10 min.Se adauga 400 gr de dulceata de nuci verzi si 1 lingurita de scortisoara.
15 linguri de apa minerala
14 linguri de margarina lichida
10 linguri de zahar
1 lingura amoniac
coaja de la o lamaie
faina cat cuprinde
Umplutura:
2 kg mere
300 gr zahar
400 gr dulceata de nuci verzi
Se framanta din toate aceste ingrediente un aluat bine lucrat si care sa se poata intinde foarte usor.
Merele curatate si date pe razatoare se pun intr-o cratita cu 300 gr zahar si se fierb impreuna 10 min.Se adauga 400 gr de dulceata de nuci verzi si 1 lingurita de scortisoara.
Aluatul se imparte in doua.Se intide prima foaie care se aseza in tava unsa cu putin ulei .Intindem umplutura in strat uniform iar deasupra punem a doua foaie.
Se coace la
foc mic pana cand este aurie pe deasupra.
Se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca si apoi se pudreaza cu zahar si scortisoara.
Se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca si apoi se pudreaza cu zahar si scortisoara.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu