Mini placintele cu mere
Aluat:
15 linguri de apa minerala
14 linguri de margarina lichida
10 linguri de zahar
1 lingura amoniac
coaja de la o lamaie
faina cat cuprinde
Umplutura:
2 kg mere
300 gr zahar
400 gr dulceata de nuci verzi
Mod de preparare:
Se framanta din toate aceste ingrediente un aluat bine lucrat si care sa se poata intinde foarte usor.
Merele curatate si date pe razatoare se pun intr-o cratita cu 300 gr zaharsi se fierb impreuna 10 min.Se adauga 400 gr de dulceata de nuci verzi si 1 lingurita de scortisoara.
Pentru pregatirea acestor placintele am folosit aparatul pentru placinte de la Dr.Oetker.
Se incinge apartaul.
Din aluatul intins foaie se decupeaza cercuri mai mari exact cat sa intre in interiorul fiecarei forme.
Adaugam umplutura si apoi deasupra asezam un capac exact pe masura.
Inchidem forma si lasam panac cand se aprinde becul verde care ne indica faptul ca placintelele s-au copt.
Se scot si se lasa sa se raceasca apoi se pudreaza cu zahar.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu